Opskrift på ris a la mande

Du skal bruge

2 dl grødris

1 dl vand

1 l sødmælk

1 vaniljestang

0,75 dl sukker

1 knivspids salt

100 g smuttede mandler, groft hakkede (gem en hel, hvis der er mandelgave)

4 dl piskefløde

Sådan gør du

Bring vand og grødris i kog. 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud; og kom vanillekorn og stangen ned i risene sammen med sukker og salt og tilsæt mælken lidt efter lidt. Grøden koges mør ved svag varme. Det tager ca 1 time. Husk at røre hyppigt i grøden, da den let brænder på.

Grøden stilles nu til afkøling. Når grøden er kold tilsættes de hakkede mandler.

Piskefløden piskes stiv og vendes forsigtigt i. Dæk risalamanden til og stil på køl i nogle timer inden servering. Serveres med lun kirsebærsovs.