3 spsk olie
2 spsk stødt koriander
1 tsk stødt allehånde
3 løg, finthakkede
6 fed hvidløg, finthakkede
60 g ingefær, fint revet
1 kg gulerødder, skåret ud i små stykker
450 g røde linser
7 hele, grønne kardemomme kapsler
1 usprøjtet citron, saft+ revent skal
2 dåser kokosmælk

 

Varm olien i en sauterpande eller en gryde. Tilsæt koriander, allehånde, kardemomme kapsler, hvidløg og ingefær. Rør rundt i et par minutter, skru lidt ned for varmen og tilsæt de hakkede løg. Rør rundt til løgene er gennemsigtige og klare, tilsæt nu de røde linser, gulerødder, kokosmælk og reven citronskal. Lad det simre i 20 - 30 minutter til linserne er møre. Herefter blendes det hele og smages til med citronsaft og salt og peber.