Min mormor lavede altid grønlangkål og brunede kartofler i december. Jeg elsker det!! Grønkål er sundt, men i denne juleaftensudgave er der godt med smør og fløde, så samlet set kan denne opskrift desvære ikke betegnes som sund men lækker!  Til hverdag kan man bruge den nederste opskrift, hvis man vil spare lidt på fedtet.

Opskrift på julegrønlangkål

Du skal bruge

½ kg ribbet grønkål, fint hakket

25 g smør

3 dl fløde

Salt

Peber

Sådan gør du

Smelt smøret i en gryde. Tilsæt det hakkede grønkål og varm op til grønkålen falder sammen. Tilsæt så fløde og lad det koge godt igennem uden låg i 10 minutter. Smag til med salt.

 

Opskrift på hverdags grønlangkål

Du skal bruge

½ kg ribbet grønkål, fint hakket (eller evt. frossent)

5 dl mælk

2 spsk mel

Salt

Peber

 

Sådan gør du

Kom lidt vand, salt og fint hakket grønkål i en gryde og damp grønkålen mør i ca 5 minutter. Tilsæt mælken og kog i yderligere 5 minutter. Lav en melblanding af melen og 1 dl koldt vand, ryst det gerne godt i en melryster og tilsæt det så grønlangkålen bliver tyk og cremet.