Rødkål

Opskrift på krydret rødkål

Du skal bruge

1 kg rødkål

1 spsk smør

1 dl æblecidereddike

1/2 tsk stødt allehånde

2 laurbærblade

1 kanelstang

2 stjerneanis

4-5 stk. kryddernelliker

1 tsk. salt

2-3 dl konc. ribssaft eller æblesaft

3 spsk. honning

Sådan gør du

Rødkålen skæres i ganske tynde strimler.

Smelt smørret i en gryde og kom kålen ved. 

Kålen steges over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt æblecider eddike, ribs eller æblesaft og salt samt krydderier, læg låg på og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. 

Rør i rødkålen med jævne mellemrum og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør. Smag den så til med ribsgele, evt. lidt mere honning og salt. 

Fjern kanelstang, stjerneanis, laurbær og nelliker og server lun.

Rødkålen kan med fordel laves nogle dage før, den skal bruges - den bliver kun bedre af at stå og trække lidt. Kan også fryses.